dimarts, 28 de maig del 2013

Comunicat de suport de la CUP Garrotxa:

En Genís és un jove que ha destacat per la seva vinculació a l'associacionisme garrotxí. Primer des del món de l'esport, jugant a waterpolo al CNO, i participant de diferents iniciatives endegades per l'ajuntament com la comissió de Festes del Tura, els concursos de cartells de festes del Tura o del Carnestoltes infantil, cartell que l'any 2010 va guanyar la convocatòria essent-ne el cartell oficial. Les seves inquietuds socials i de compromís amb el país on viu el van dur a començar a militar a l'organització juvenil Maulets, ara Arran, des d'on ha participat activament per desenvolupar actes com el Combat de corrandes de Montagut, la diada de rebuig a la constitució espanyola d'Argelaguer, així com l'organització de xerrades i sortides per tal d' avançar en l'emancipació nacional i social del nostre país.
D'esperit crític i constructiu és un de tants joves que amb la seva implicació per millorar la societat ha decidit no claudicar davant la cleptocràcia que ens ha dut a un present dur i unes perspectives de futur molt complicades, sobretot per la seva generació, una generació de joves preparats que ha d'aguantar un 50% d'atur juvenil, l'exili econòmic i veure el desballestament de l'estat del benestar.
El 29 de març de 2012 en Genís i els seus companys d'organització del districte de Les Corts de Barcelona, ciutat on vivia per estudis, van prendre una actitud proactiva  en la defensa del dret a vaga de tots i totes les treballadores, organitzant un piquet informatiu al matí. Desconvocat el piquet, una estona més tard foren detinguts pels carrers del barri de les Corts i duts a comissaria d'on en sortirien dos dies després.
Sense contenidors cremats, ni trencats, sense cometre cap mena de desperfecte, ni agressions, el proper 14 de juny tenen un judici on els demanen de 5 a 7 anys de presó i més 5.000 € de multa, acusats  de desordres públics, danys continuats en el mobiliari urbà i alteració de la via pública. Insistim, sense contenidors cremats, ni bancs, ni parades d’autobús, ni arbres, ni arbustos, ni papereres trencades, sense desperfectes; i sense proves!
Des de la CUP Garrotxa no ens passa que d'ençà d'aquella vaga general amb més de 100 detencions i empresonaments, la majoria de persones militants de sindicats i organitzacions polítiques critiques i actives enfront les polítiques de saqueig, s'hagi produït un enduriment de la repressió envers les persones i col·lectius més actius en defensa de les alternatives que tenim per no haver de pagar el deute privat i mirar de mantenir i incrementar així les polítiques socials d'educació, sanitat i treball.
Des de la CUP volem mostrar el nostre més que absolut suport a en Genís i els nostres companys de les Corts, que el proper 14 de juny s'enfronten al despropòsit de la por i n'exigim l’absolució.
Si la repressió és la seva eina, la solidaritat és la nostra arma!